Lempede krav til fremvisning af hestepas

14-04-2024

Hentet fra SEGES' Facebook side

Fødevarestyrelsen har meldt ud, at det ikke længere er et krav at hestens pas medbringes, når hesten flyttes indenfor landets grænser. Det er i stedet tilstrækkeligt, at hesten er registreret i CHR, hvilket kan dokumenteres på Fødevarestyrelsens app ”CHR” eller – for de hesteejere, der ikke er ansvarlige for en besætning og derfor ikke har adgang til appen – ved at slå hesten op på chr.fvst.dk.

Der er ikke tale om et decideret digitalt hestepas, men blot om, at hestens registrering i CHR skal kunne dokumenteres.

Man skal dog være opmærksom på, at arrangører af konkurrencer og lignende kan stille krav om fremvisning af det fysiske pas.

Vi opfordrer samtidig til, at de hestebesætninger og enkeltheste, der stadig ikke er registreret i CHR, får styr på registreringerne, både af hensyn til de administrative lettelser, men også af hensyn til den smitteopsporing i forbindelse med udbrud af anmeldepligtige hestesygdomme, der grundlæggende er formålet med registrering i CHR. Det anslås, at ca. 100.000 heste stadig ikke er blevet registreret.

I løbet af 2024 kommer Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg på hestehold som f.eks., rideskoler, stutterier, hestepensioner, for at se, om der er styr på de registreringer, der følger med, når man har ansvaret for heste.